Nyheter

Karin Pettersson – ny politisk chefredaktör på Aftonbladet

Av: 

Mikael Hellmyrs

NYHETER

Karin Pettersson blir ny politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Hon kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef för Socialdemokraterna.

– Det blir en stor utmaning, säger Karin Pettersson.

Karin Pettersson efterträder Helle Klein som ny politisk chefredaktör på Aftonbladet.

– Vi har genomfört en noggrann rekryteringsprocess och känner oss trygga och glada över att Karin Pettersson tackat ja till jobbet. Hon är en rutinerad journalist med stor kunskap om det politiska livet. Jag hälsar henne varmt välkommen till Aftonbladet, säger Gunnar Strömblad, Aftonbladets styrelseordförande i ett pressutskick.

"Stor utmaning för mig"

Karin Pettersson är en av grundarna till tidskriften Fokus där hon mellan 2007 och 2009 arbetade som chefredaktör. Hon har även varit reporter på Finanstidningen, programledare och politisk kommentator. Aftonbladets politiske chefredaktör ansvarar för ledar-, kultur och debattredaktionerna. Karin Pettersson tillträder sin tjänst den 18 oktober och ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Rollen som politisk chefredaktör på Aftonbladet är en stor utmaning för mig. Från den positionen vill jag bidra till att utveckla den långsiktiga opinionsbildningen inom arbetarrörelsen, säger Karin Pettersson.

Helle Klein har tidigare meddelat att hon lämnar sin tjänst. Karin Pettersson kommer att ansvara för Aftonbladets ledar-, kultur och debattredaktioner.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: