Nyheter

Polisen på väg att lösa dubbelmordet

Av: 

Maria Wernhult

NYHETER

35-årig man anhållen

Dubbelmordet i Getinge kan vara på väg mot en lösning.

Polisen har nu både en misstänkt och en trolig brottsplats.

– En man i 35-årsåldern anhölls i lördags i sin utevaro, misstänkt för mord, säger Måns Björklund på åklagarmyndigheten i Malmö.

Mannen är bosatt i Skåne men utländsk medborgare. Enligt polisen finns det ”internationella kopplingar” i dubbelmordsutredningen.

Den troliga brottsplatsen är ett hus på landsbygden mellan Dalby och Genarp i Skåne.

– Vi är så säkra man kan vara på att vi hittat brottsplatsen, säger Bo Lundkvist på länskriminalen i Skåne.

Allt är av intresse

Polisens tekniker är nu i full gång med att säkra spår i huset.

Man vädjar om allmänhetens hjälp med iakttagelser gjorda i trakten, dels på morddagen den 6 januari, dels i samband med att en större mängd jord ska ha fraktats bort från husets trädgård den 14 januari.

– Bilar, släpvagnar, misstänkta rörelser i området – allt är av intresse, säger Lars Hamrén på länskrim i Halland, som fortsätter att biträda Skånepolisen med utredningen.

Både offren, en 25-årig man och hans 42-årige morbror, och den misstänkte är välkända av polisen. Det har tidigare spekulerats i att morden var en knarkaffär med ryska maffian som gått snett, men den senare kopplingen avfärdas av Lars Hamrén.

Känns hoppfullt

– Det finns internationella kopplingar men det gäller inte ryska maffian. Att det skulle röra sig om en narkotikaaffär som gått snett är en av många bitar som vi undersöker, säger han.

Exakt vad som ledde fram till den misstänkte vill polisen inte avslöja, mer än att det rör sig om ”traditionellt polisarbete” med samarbete mellan flera olika myndigheter.

Lars Hamrén vill heller inte berätta om ett gripande kan vara nära förestående, men bedömer utredningsläget som hoppfullt.

– Vi började på noll den 6 januari och nu har vi både brottsplats och misstänkt. Det tycker jag känns mycket hoppfullt, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: