Nyheter

Två döda i bilolyckor

Av: 

TT

William Svärd

NYHETER

Snö och halka innebar flera allvarliga trafikolyckor och mägder av dikeskörningar på lördagen.

I Bara utanför Malmö omkom en 31-årig man efter att bilen han färdades i blev påkörd.

Tidigare på dagen dog en man och två skadades allvarligt när en lastbil och en personbil frontalkrockade utanför Tingsryd.

I Skåne hade det mellan midnatt och 17-tiden inträffat cirka 40 trafikolyckor. Den allvarligaste var vid sjutiden på kvällen när en personbil körde in i sidan på en annan bil vid Bara utanför Malmö.

Fyra personer fördes till sjukhus, varav två allvarligt skadade. En av dem, en 31-årig man, avled av skadorna, enligt polisen. De andra två, som är i 20-årsåldern, skadades lindrigt.

Körde ner i ravin

I Örnsköldsvik körde en bil körde in i sidan på en polisbil på lördagskvällen. Föraren i personbilen fick klippas loss och fördes till sjukhus. De båda poliserna klagade på nack- och ryggsmärtor.

Ymnigt snöfall hela natten i Sundsvallstrakten resulterade i åtskilliga avåkningar. En lastbil med pellets körde på morgonen av riksväg 86 och landade i en tio meter djup ravin.

– Men snön var djup så de klarade sig med enbart chockskador, berättade Jan Lidén, länsvakthavande vid polisen i Västernorrland.

Plogbil krockade

Flera olyckor inträffade på E 6 i höjd med Landskrona under morgonen. En lastbil hamnade på tvären och en stund senare kolliderade en plogbil med en personbil i södergående körfält vid Glumslöv.

– Efter det skedde flera olyckor med både lastbilar och personbilar, berättade Sofie Österheim, pressansvarig vid Skånepolisen.

I Stockholms län registrerade polisen 23 olyckor från klockan 10 på förmiddagen, men inga allvarliga personskador.

SMHI spår att ett snöfallsområde drar in över Götaland och Svealand natten till söndagen och intensivt snöfall är att vänta på många håll längs ostkusten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jubileumsvecka hos Lyko - upp till 25 % på nästan allt!

Lyko

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter