SJ-tåg 9 timmar efter tidtabellen

NYHETER

Irriterade passagerare

Foto: Alice och Elin Lindvall är på väg till Umeå för att hälsa på mormor och morfar. Emil Nordlander ska till Lycksele. Men tåget rör sig inte ur fläcken. Det har stått stilla i sex timmar.

Nattåget från Göteborg till Narvik är kraftigt försenat.

SJ tänkte evakuera tåget men för tillfället rullar det.

– Vi är nio timmar sena, än så länge, säger Carola Nyström.

Foto: Carola Nyström.

Nattåget från Göteborg till Narvik som avgick i går kväll vid 18-tiden har drabbats av flera stopp och är i nuläget ungefär nio timmar efter i tidtabellen.

– Det är märkbart irriterat här. Vi får inte veta någonting och har inte fått någon ursäkt, säger Carola Nyström som tidigare satt fast utanför Vännäs men som för tillfället ser landskapet utanför susa förbi.

Långvarigt fel

Enligt SJ:s presstjänt har Trafikverket fått ett transmissionsfel på spåret.

– Först skulle felet vara snabbt avhjälpt. Sen fick vi reda på att det skulle bli långvarigt, säger Thelma Henrysson på SJ:s presstjänt.

Ber SJ om ursäkt till resenärerna?

– SJ gör allt de kan. Kan man inte köra på banan så kan man inte. Det är något fel varje dag på infrastrukturen, visst kan man be om ursäkt. Det gör vi varje dag, säger Thelma Henrysson.

"Är det sant?"

– Det har varit flera problem under resan, säger SJ:s Thelma Henrysson.

Enligt Carola Nyström är det åtminstone hundra personer på tåget. Det finns ingen mat i restaurangvagnen och stämningen är irriterad.

Hur har ni det på tåget?

– Nu har vi rullat i 40 minuter igen. För tillfället är vi nio timmar sena. Vi får se om det blir några fler problem, säger Carola Nyström.