Pedofilbok upprör på nätet

Publicerad:
Uppdaterad:

Nätbokhandeln Amazon är i blåsväder efter att ha tillåtit en bok till försvar för pedofili att säljas i digital form via sin webbplats.

"Pedofilens guide till kärlek och nöje" har skrivits av en Philip R Greaves II och har snabbt lett till hundratals ilskna kommentarer och bojkotthot på webbplatsen.

Amazon erbjuder vem som helst att sälja sina böcker via dem, så länge alstren håller sig inom särskilda "riktlinjer", som dock inte definieras i detalj.

”Varje individs rätt”

Bokhandeln försvarar sig i ett uttalande med att företaget anser det vara "censur att inte sälja vissa böcker endast för att vi eller andra anser att innehållet är tveksamt", rapporterar BBC.

"Amazon stöder inte och uppmuntrar inte till hat eller brottslighet, men stöder däremot varje individs rätt att själv besluta om sina köp", heter det bland annat i uttalandet.

Den omdiskuterade boken säljs i digital form och syftar enligt författarens egen kommentar till att "försöka göra pedofila situationer säkrare för de minderåriga som befinner sig i dem, genom att etablera särskilda regler för de vuxna".

"Jag hoppas uppnå detta genom att vädja till de pedosexuellas bättre känslor, i hopp om att det ska leda till mindre hat och kanske lägre straff om de någonsin skulle bli gripna", skriver författaren Philip Greaves.

Hård kritik

Kritiken mot Amazon är dock hård.

"Skäms för att ni tillåter sådant här skräp att säljas via er sajt", heter det i en av kommentarerna på webbplatsen.

"Ni bör överväga att ta bort den här förfärliga boken från er webbplats om ni har tänkt att sälja någonting inför julen", skrevs det i en annan, enligt AFP.

TT-AFP

Publicerad: