Filmade när de torterade djur

avLilian Andersson, Martin Ekelund

NYHETER

De båda männen avslöjades av sina mobiltelefoner

1 av 4 | Foto: Foto: POLISEN
BRUTAL Här slår 24-åringen ett knytnävsslag på ett får. Övergreppet avlöjades efter att de två männen gripits för en annan misshandel i Stockholm. På deras mobiler hittades tortyrfilmerna.

De slog av benet på Johan med ett baseballträ när han vägrade betala en påhittad skuld.

En häst plågades med elpistol.

Filmer i de dömda männens mobiler avslöjade den brutala brottsturnén.

I går dömde Södertörns tingsrätt en 24-åring med kopplingar till mc-gänget Red & White Crew och en 32-årig man till 6,5 respektive 7 års fängelse. De fälldes för en lång rad hänsynslösa våldsbrott mot både djur och människor.

Den 21 augusti i år trängde sig de båda männen in Johans lägenhet. De hade då under lång tid tvingat honom att begå brott på grund av en påhittad skuld på 80 000 kronor.

Tänderna lossnade

Johan blev nerslagen och insläpad i en bil. Där slog 24-åringen honom upprepade gånger i ansiktet så att två tänder lossnade.

I ett skogsområde på Gålö utanför Stockholm slog 32-åringen ett baseballträ mot Johans underben, som gick av i 90 graders vinkel.

– Jag minns varenda sekund, säger han i dag – då trodde han inte att han skulle överleva.

När Johans sambo ringde en av männen avbröts misshandeln, och Johan fick ett ultimatum: Lyckas han krypa in i bilen med sitt avslagna ben på 60 sekunder får han följa med tillbaka. Johan klarar det och männen dumpar honom utanför Södersjukhuset.

Spelade in våldet

När 24-åringen och 32-åringen greps avslöjade filmer i mobiltelefonerna de mest vidriga scener:

Ett får på Gotland buntas ihop med silvertejp och 24-åringen slår djuret med full kraft med knytnäven. Sedan släpps fåret lös inne i Visby under den så kallade Stockholmsveckan klädd i en t-shirt.

En häst skjuts med elpistol av den skrattande 24-åringen.

32-åringen tar strypgrepp på en en 29-årig bekant tills han svimmar och kissar på sig.

De hårda straffen männen dömdes till betyder inte mycket för Johan.

Han fruktar hämnd för att han gick till polisen och har tvingats byta identitet och liv.

”Jag har ju barn”

– Jag får leva med mardrömmar och ständig oro för folk i min omgivning. Jag har ju barn. Om det bara var jag själv så vore det mycket enklare.