Här är Sveriges bästa badplatser – just nu

avKarin Holmberg, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är badställena som vi gillar bäst

Sverige är fyllt av härliga badplatser. På Sveriges just nu bästa badplats kan du ta ett dopp i nästan 22 graders värme. Men om du hellre vill ta ett dopp på badplatsen som användare röstat fram som favorit får du nöja dig med betydligt kyligare vatten.

Se listorna på de mest populära och de varmaste badplatserna just nu.

Foto: robin nordlund

Varje sommar flockas vi på våra badställen. Några återvänder år efter år till sina favoriter medan andra väljer att hitta nya guldklimpar.

På sajten badkartan.se kan användarna själv reccensera sina favoritstränder och badplatser och betygen avgör sedan vilka ställen som är de bästa i Sverige.

Öland i topp

På topplistan just nu finner vi Böda Sand på en första plats. Stranden som ligger på en camping på Öland är känd för sin långa och vackra sandstrand men om du vill ha varmt vatten när du tar ett dopp får du nog vänta någon vecka till. Enligt badplatsen.se var det bara tio grader i vattnet när det mättes vecka 24.

Katrineholm varmast

På Badplatsen.smittskyddsinstitutet.se. som är en sajt som smittskyddsinstitutet står bakom. har man med hjälp av informationen om vattentjänligheten och badtemperaturen tagit fram en egen topplista på de finaste badplatserna i Sverige just nu.

Högst upp på listan hittar vi Virlången i Katrineholm, där var vattnet 21.6 grader förra veckan.

Publicerad: