Här är den rörande anledningen till att sociala medier är fullt av tatuerade semikolon

Unga människor världen över lägger upp bilder på sina handleder med ett semikolon – antingen ritat eller tatuerat. Här är varför.

Just nu finns tusentals bilder på kroppsdelar utsmyckade med ett litet svart semikolon på internet.

Alla upplagda på sociala medier, under hashtaggen #semicolonproject.

Men tecknet har inget med grammatik att göra. Det har en mycket mer betydelsefull bakgrund än så.

Stöd för människor som mår dåligt

Bakom tecknet står frivilligorganisationen ”The Semicolon Project” vars syfte är att stödja människor som antingen gått igenom en svår depression, lider av ångest eller som haft självmordstankar.

Projektet har pågått sedan våren 2013 och engagerat hundratusentals människor världen över. Syftet med att måla, eller tatuera ett semikolon på kroppen är att stå upp mot fördomar kring psykisk ohälsa.

Enligt organisationen står tecknet för ”en mening som författaren hade kunnat avsluta men bestämde sig för att inte göra”.

”Författaren är du och meningen är ditt liv”.

Delar med sig av sina erfarenheter

Organisationen uppmuntrar alla att vara med. Du behöver inte skriva mer än hashtaggen, men många väljer att dela med sig av personliga erfarenheter i syfte att få andra att må bättre.

En ung kvinna skriver:

”Tatueringen symboliserar att jag lyckats ta mig igenom den mörkaste perioden i mitt liv och jag är så tacksam över alla de som hela tiden funnits vid min sida. Depressionen kommer alltid vara en del av mig men självskadorna och självmordstankarna har äntligen försvunnit. Mitt liv är inte över”.

Se fler bilder i bildspelet ovan.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN