Två knivhuggna till döds i Oslo

avChristoffer Nilsson

Två personer har knivhuggits till döds i Oslo under onsdagsmorgonen.

Attackerna inträffade med kort mellanrum på två olika platser.

Under en presskonferens vid lunchtid meddelade polisen att en man i 50-årsåldern gripits misstänkt för de båda morden, skriver VG.

Tipsa | Aftonbladet

En man och en kvinna har under morgonen knivhuggits till döds på två olika platser i Oslo, meddelar norska polisen på Twitter.

Vid 07.38 på onsdagsmorgonen larmades polisen om en kvinna attackerats med kniv i förorten Manglerud. 

Drygt 40 minuter senare inkom ett nytt larm om en ny knivhuggning. Det nya larmet rörde en man som hade angripits i stadsdelen Grønland i centrala Oslo.

Både mannen och kvinnan dödförklarades sedan på sjukhus.

50-åring gripen

På Twitter uppgav Oslopolisen senare under morgonen att enheten för grova brott utredde ett eventuellt samband.

”Polisen kan inte besvara media just nu. Oslopolisen kraftsamlar och all tillgänglig personal har kallats ut”, skriver polisen på Twitter.

Vid 12.15 kunde polisen berätta att man hade gripit en man i 50-årsåldern misstänkt för de båda morden, enligt VG. Mannen är sedan tidigare känd av polis och greps vid 12.05 på onsdagen.

– Det finns huvudvittnen till båda morden, säger förundersökningsledare Grete Lien Metlid, enligt VG.

Hon uppgav även att den misstänkte gärningsmannen hade en relation till båda sina offer. Polisen kunde däremot inte klargöra om det finns något samband mellan offren.

Stoppade bilar på väg ut ur Oslo

Enligt VG tog Oslopolisen hjälp av angränsande polisdistrikt att stanna och undersöka bilar som lämnade Oslo. Enligt tidningen fanns det en beskrivning rörande bilmodell.

– Det är en rutinartad insats som vi gör för att spana efter eventuella misstänkta personbilar, säger Børge Løge vid Follos polisdistrikt till VG.

ARTIKELN HANDLAR OM

Oslo