Hund attackerade bebis – ägaren gick därifrån

Publicerad 2016-02-06

När Therese Hedberg, 29, passerade kvinnan med hundar attackerade en hund hennes bebis.

Hunden högg tag i armen och vägrade att släppa taget – sedan gick kvinnan därifrån.

– Jag skrek efter henne, men hon tittade inte ens bakåt.

Det var i centrala Knivsta som Therese Hedberg och hennes lille son mötte en kvinna i 60-årsåldern med två stora svarta hundar. De möttes på en trång trottoar så Therese fick kämpa för att komma förbi med vagnen.

Men när hon var jämsides med kvinnan gick en av hennes hundar till attack.

– En av hundarna råskäller och sedan hoppar den upp och tar tag i min sons arm. Jag blev livrädd och jag såg hur hunden försökte jobba sig uppåt, säger Therese Hedberg.

Hunden fick tag i jackan och biter rakt igenom den. Sonen gallskriker och kvinnan lyckas få tag i hunden och rycker den till sig, samtidigt tar Therese upp sonen i sin famn. Men kvinnan vänder på klacken och går. Utan att säga ett ord.

– Jag var i chock och skriker efter henne, men hon tittar inte ens bakåt. Jag ropade något om att hon måste ta ansvar och tygla sina hundar.

I chocktillstånd tar Therese Hedberg en bild på kivnnan.

”Hade slitit sönder armen”

När hon senare kom hem upptäckte hon att hennes son blivit biten av hunden. Sonen var ledsen, skrek och hade väldigt ont i kroppen.

– Han hade bitmärken på handelederna, blev lite skinnflådd och var jättesvullen. Hade han inte haft jacka på sig så hade hunden bitit sönder hela armen, säger hon.

Då valde Therese att publicera bilden på kvinnan i en Facebookgrupp och det visade sig att många kände igen 60-åringen och kvinnan kunde identifieras.

– Så då gjorde jag en polisanmälan om vad som hänt. Men eftersom hon inte tidigare blivit anmäld ”kunde polisen inte göra någonting”.

”Jag blir så besviken”

Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen, bekräftar att de fått en anmälan om händelsen. Men han kan däremot inte berätta vilka besluts som tagits från polisens sida.

– Det verkar som att hon kommer kunna undan med det här. Det är det värsta, säger hon.

Efter händelsen kommer Therese Hedberg tänka till innan hon passerar hundar igen. Hon ska numera försöka att ”inte gå för nära” och vara mer på sin vakt.

– Jag är mest arg. Jag är arg för den här damens beteende – att hon bara gick därifrån utan att ta sitt ansvar. Man blir så besviken på hur människor beter sig.