Kvinna våldtagen under knivhot på väg från tunnelbanan

En ung kvinna blev våldtagen på väg från tunnelbanan i Botkyrka i natt.

Enligt polisen hotade gärningsmannen kvinnan med en stor kniv.

– Han följde efter kvinnan och tvingade med sig henne till ett skogsparti, säger Albin Näverberg vid Stockholmpolisens länskommunikationscentral.

Kvinnan var på väg från tunnelbanestationen i Alby, söder om Stockholm, vid 02-tiden när en man kom ikapp henne.

– Han drog med sig kvinnan till ett skogsparti i närheten. Där blev hon våldtagen, säger Albin Näverberg, informatör på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.
Mannen ska ha hotat kvinnan med en stor kniv. Efter övergreppet sprang kvinnan till en vän, där hon larmade polisen. Hon fördes senare till sjukhus för undersökning.

Sökt med hundar

Under natten har polisen letat efter den misstänkte gärningsmannen med hundpatruller. Sökinsatsen har dock hittills varit utan resultat.

En förundersökning är inledd. Brottsrubriceringen är grov våldtäkt.

– Det är en mängd olika åtgärder som ska vidtas nu. Bland annat vi undersöka övervakningsbilder från tunnelbanan. Det finns en ganska god chans att gärningsmannen finns på bild där, säger Albin Näverberg.

Hade vit huvudbonad

Enligt ett signalement som kvinnan lämnat har mannen normal kroppsbyggnad och mörkt, lockigt hår. Han ska ha varit klädd i vit mössa eller keps och en tröja med vita revärer på armarna.

Polisen uppmanar alla som kan ha gjort observationer i området att höra av sig till 114 14.

– Är det så att man kan ha sett någonting så vill vi naturligtvis höra från dem, säger Albin Näverberg.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN