Svensk dubbelmördare dömd till livstids fängelse i Australien

NYHETER

En 54-årig svensk man döms till livstids fängelse för mord på sin fru och sin svärmor i Australien.

Mannen har erkänt dubbelmordet och anmälde sig själv till polisen under förra året när kvinnorna hittades mördade.

Det var i maj förra året som den 54-årige mannen mördade sin fru 63-åriga fru och hennes 84-åriga svärmor i den lilla staden Millicent, 40 mil sydöst om Adelaide i Australien.

Fyra dagar efter morden kom han själv in på polisstationen i orten Berri och berättade att kvinnorna var döda.

1 av 2 | Foto: Aftonbladet
En svensk man i Australien döms för dubbelmordet.

– Han meddelade att vi kunde hitta kropparna efter två människor på den adressen och strax efter att polisen kontrollerat uppgifterna fann vi de två kvinnorna, sa Mark McEachern vid Berris polisstation till The Advertiser då.

Nu har 54-åringen, som ursprungligen kommer från Marks kommun men utvandrat från Sverige, dömts till livstids fängelse för dubbelmordet. Det innebär att han kommer kunna ansöka om tidsbestämt straff om 26 år, då han är 80 år gammal. Skulle han få ett tidsbestämt straff skulle han då kunna ansöka om att bli förflyttad till Sverige.

Förekommit våld i hemmet

Åklagaren berättar för australiska ABC att svensken varit ångerfull och sorgsen över den smärta han orsakat offrens familj.

I förhör har han beskrivit sin svärmor som en satmara och enligt australiska medier ska det tidigare ha förekommit våld i hemmet.

Den svenske mannen hade levt med sin 63-åriga fru i 19 år. Han emigrerade till Australien för många år sedan men har fortfarande anhöriga i Sverige, skrev Borås tidning i augusti 2017, då 54-åringen erkände dubbelmordet.

Vanligaste motiven – därför blir människor dödade 00:32
ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Brott