Fick inte ha shorts – svarade med kjolar

Foto: Devon Live/Twitter
NYHETER

Värmeböljan över Storbritannien har lett till att många börjar ifrågasätta klädkoder – och femtio pojkar i Devon bestämde sig för att protestera mot sina skoluniformer, rapporterar Devon Live.

De senaste veckorna har Storbritannien sköljts över av värme. Aftonbladet rapporterade nyligen om Joey, som valde att komma till jobbet i klänning och på så vis fick sin arbetsgivare att byta ut klädkoderna för varma dagar.

Liknande problem har plågat många skolpojkar – eftersom elever i Storbritannien har skoluniform. Efter att de hade fått höra att de skulle straffas om de hade på sig shorts bestämde sig femtio pojkar vid skolan ISCA Academy i Exeter för att protestera.

– Deras rektor hade sagt att ”ni kan ha kjol på er om ni vill”, men jag tror hon var sarkastisk, säger en av pojkarnas mammor till Devon Live.

Gjort stor succé

Men barnen tog henne på orden. De lånade kjolar av klasskompisar och livesände sin protest på Facebook. Det blev en enorm succé på nätet, där tusentals har delat vidare bilderna på killarna, rapporterar Mashable.

”De förtjänar publicitet eftersom de försöker ifrågasätta en absurd regel”, skriver en person på Twitter.

I ett uttalande publicerat på skolans hemsida har rektorn Aimee Mitchell lovat att skolan kommer att se över möjligheten att ändra på uniformsreglerna i varmt väder i framtiden.

Men ännu har inget beslut tagits.

– Shorts är inte en del av pojkarnas uniform i nuläget och jag vill inte ändra något utan att konsultera både studenter och familjer, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM