Fyra svenskar gripna efter misshandel av 23-åring på Cypern

Andra misshandelsfallet inom en månad

NYHETER

För andra gången i juni hålls fyra svenska män gripna på Cypern efter misshandel av en annan svensk.

En 23-åring vårdas på sjukhus med ansiktsskador efter den senaste attacken i måndags.

– De var blodsugna. De ville bara banka sönder mig, säger han till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Privat
I måndags morse attackerades en svensk 23-åring utanför ett hotell i Ayia Napa på Cypern.

Vid 04-tiden i måndags morse attackerades en svensk 23-åring utanför ett hotell i semesterorten Ayia NapaCypern.

– De attackerade mig först på klubben, men nöjde sig inte där utan de fortsatte utanför hotellet. Mina kompisar försökte stoppa dem men de gick inte att hindra, berättar 23-åringen från sjukhuset på Cypern för Aftonbladet.

Han vill vara anonym eftersom han säger att gänget hotat att söka upp honom i Sverige.

”Ville banka sönder mig”

Egentligen skulle han åkt hem på torsdagsmorgonen men tror nu att det kommer bli ytterligare en vecka på Cypern. I morgon ska han opereras i ögat efter att två blodkärl spruckit.

– Halva ansiktet är helt förstört. Det var det värsta jag varit med om. Fyra hoppade på mig utan att tveka. De var blodsugna. De ville bara banka sönder mig, inget annat, säger 23-åringen.

– De säger att jag kan komma att ha problem med ögonen i framtiden och att jag kommer att ha ärr i ansiktet i resten av mitt liv på grund av att några ungdomar på resa ville slå sönder en.

Gick till attack i baren

Gänget hade börjat bråka med mannen på en klubb i Ayia Napa tidigare på kvällen.

– De började knuffa på mig och sedan slog de mig vid baren. Då tog väktarna ut dem, säger mannen.

– Men när jag kom tillbaka till hotellet visade det sig att de också bodde där, och jag såg dem springa emot mig och visste inte vad jag skulle göra. Jag stod bara stilla och de slog ner mig. Efter några slag minns jag inte mer. Sedan vaknade jag upp på sjukhuset.

Greps på flygplatsen

Vid 13-tiden i måndags kunde cypriotisk polis gripa fyra svenskar på flygplatsen i Larnaca - när de var på väg att flyga hem.

– Det är tre 19-åringar och en 20-åring från Sverige som var inblandade i slagsmålet som fortfarande hålls frihetsberövade, misstänkta för misshandel, berättar Yiannos Petrides, presstalesman vid polisen på Cypern.

UD bekräftar att fyra män i 20-årsåldern från Götaland hålls frihetsberövade i semesterorten.

Andra liknande fallet på Cypern i juni

Det är andra gången i juni som fyra svenska män i 20-årsåldern grips misstänkta för att ha misshandlat en annan svensk man i Ayia Napa. Den 29 maj attackerades en 19-åring efter ett nattklubbsbesök av en grupp svenska turister.

De puttade 19-åringen till marken och började slå honom. 19-åringen blev inlagd på sjukhus, bland annat med frakturer på käken, tre knäckta tänder samt blåmärken i ansiktet och på halsen. Käken fick opereras.

Grep fyra svenska män

Den 1 juni anmälde den skadade mannen händelsen till polisen - som dagen efter kunde gripa fyra svenska män i 20-årsåldern, misstänkta för grov misshandel.

– De greps den 2 juni och hölls kvar i fem dagar. De är misstänkta och kommer att kallas in till rättegång, säger Yiannos Petrides.

Enligt Petrides letar cypriotisk polis fortfarande efter ytterligare två svenskar i 20-årsåldern som också är misstänkta i samband med misshandeln.

– Vi har kontakt med svensk polis angående detta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ayia Napa

Cypern

Brott