Uppgifter: Mördades efter bråk om sommarstuga

Hittades död på en gård

NYHETER

En kvinna i 60-årsåldern hittades knivmördad på en gård utanför Enköping under lördagen.

Den mordmisstänkta mannen ska ha dödat kvinnan efter ett bråk om en sommarstuga, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi har en klar uppfattning om motivet till brottet, men jag går inte in på det, säger kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman.

1 av 6 | Foto: Robin Lorentz-Allard

Det var under lördagskvällen som polisen larmades till en gård utanför Enköping efter att en kvinna i 60-årsåldern anträffats död. Enligt Aftonbladets uppgifter hittades hon av sin man.

När polisen anlände till platsen inledde man snabbt en förundersökning om mord då ”det fanns tecken på att kvinnan bragts om livet”.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade kvinnan fått ett flertal knivhugg vid halsen och i magen.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det, det är yttre våld som har använts men jag vill inte gå in på vilken typ av våld med hänvisning till förundersökningssekretess, säger kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman.

Mordmisstänkt hade blod på händerna

Drygt två timmar senare kunde polisens insatsstyrka gripa en man i Håbo kommun. Han har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt Aftonbladets uppgifter har grannar sett den misstänkta mannens bil lämna platsen i samband med brottet.

– Det var uppgifter som lämnades av vittnen som lett fram till att han greps, men jag vill inte gå in på några detaljer. Det finns inget som tyder på att fler gärningsmän kan vara inblandade och vi anser att vi har rätt man bakom galler, men vi tittar brett såklart, säger Thomas Bälter Nordenman.

Aftonbladets källor uppger att mannen hade blodbesudlade händer vid gripandet.

– Jag vill inte kommentera det, säger Nordenman, men berättar att bevisläget är gott.

Uppgifter: Bråkade om sommarstuga

Åklagaren vill inte uttala sig om vilken relation den anhållna mannen har till kvinnan, men säger att de inte är obekanta för varandra.

Kvinnan och den mordmisstänka mannen ska ha bråkat om en sommarstuga när det helt plöstligt urartade, enligt en källa med insyn i utredningen.

– Vi har en klar uppfattning om motivet till brottet, men jag går inte in på det.

Mannens advokat vill inte heller bekräfta eller dementera Aftonbladets uppgifter.

– Jag har alltjämt för närvarande inga kommentarer att ge, säger Kristina Boethius, mannens försvarare.

Thomas Bälter Nordenman berättar att han troligtvist kommer begära mannen häktad.

– Man har hållit förhör med honom och han nekar till brott, och allt talar för att det blir en häktningsförhandling. Jag vill ha honom häktad för att han är misstänkt för det allvarligaste brottet vi har, så han ska inte gå lös.

ARTIKELN HANDLAR OM

Enköping

Brott

Håbo