Därför blir Victoria serietidningsanka

avDennis Jörnmark Callstam

I det senaste numret av Sveriges mest populära serietidning får Ankeborg en smekning av kunglig glans.

– Vi har tidigare tecknat Zlatan som vissa kallar kung, men det här är första gången vi har en riktig kunglighet, säger Anna Bergström på Kalle Anka & C:o, till Svensk Dam.

1 av 2 | Foto: Egmont
Här är omslaget.

Tidigare har Kalle Anka & C:o, Sveriges mest populära serietidning, gästats av ”ankifierade” versioner av en hel del svenska kändisar. Bland annat har Måns Zelmerlöw och Fredrik Reinfeldt hälsat på bland de tecknade sidorna.

Men det senaste tillskottet i ankornas värld är ändå något utöver det vanliga. Svensk Dam kan idag berätta att kronprinsessan Victoria kommer att gästa nästa nummer av magasinet – som enligt tidningen är en av de tidskrifter som ligger lillsessan Estelle absolut varmast om hjärtat.

– Hon har varit med hela processen, och godkänt från skiss till färgläggning, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o, till Svensk Dam.

Hänger med anka

Det är första gången någonsin som en kunglighet gästar magasinet – och nu publiceras bilder på omslaget där Victoria födelsedagsfiras på sin kommande 40-årsdag i sällskap av den populära ankan Kalle.

Anna Bergström säger att Victoria valt att medverka eftersom det är ”en ära att vara med i Sveriges största serietidning”. Och det är en anmärkningsvärd händelse även för den populära publikationen.

– Vi har tidigare tecknat Zlatan som vissa kallar för kung, men det här är första gången som vi har en riktigt kunglighet, säger Anna Bergström.

ARTIKELN HANDLAR OM