Jumbojet nödlandade i Kanada efter motorhaveri

NYHETER

Ett flygplan på väg från Paris till Los Angeles fick under lördagen nödlanda i Kanada efter att ett av planets motorer havererat över Atlanten.

Flygplanet landade säkert på Goose Bay Airport på Kanadas östra kust rapporterar CNN. Air France säger att ett av planets fyra motorer drabbats av allvarliga problem.

”De erfarna piloterna och besättningsmedlemmarna hanterade incidenten perfekt. Passagerarna har tagits om hand av vår personal” säger Air France i ett uttalande.

Planet lyfte från Charles de Gaulle-flygplatsen på lördagsmorgonen. Vid kvart i ett lokal tid landade planet på Goose Bay Airport i Kanada efter att en av motorerna havererat.

En av passagerarna ombord säger till CTV News att det märktes att något var fel under resan.

– Vi hörde en hög smäll och vi tappade höjd snabbt samtidigt som det skakade. Det var inte självklart att det rörde sig om turbulens så vi förstod att något var fel, säger Sarah Eamigh.

Air France har skickat två flygplan till platsen som ska ersätta jumbojetplanet med 497 passagerare ombord och ta dem vidare till Los Angeles under söndagen.

Goose Bay-flygplatsen, en liten flygplats i östra Kanada, är inte vana att ta emot den här typen av stora flygplan. Flera timmar efter att planet nödlandat var passagerarna fortfarande kvar i planet.

Bilder av planet visar att fronten av motorn lossnat. Den trasiga motorn på höger sida av planet hade spår av en brun vätska, men det fanns inga uppenbara tecken på att motorn brunnit, skriver CNN.

Tillverkaren av motorn skriver på Twitter att de är medvetna om haveriet och att de ser över rapporten från händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada

Flygtrafik