En död vid skjutning vid kyrka i USA

NYHETER

En kvinna dödades när en maskerad gärningsman öppnade eld vid en kyrka i Tennessee, USA.

Sju personer skadades.

Den misstänkte skytten, 25-årige Emanuel Kidega Samson, sköt sig själv i benet när han konfronterades av en beväpnad vaktmästare.

1 av 5 | Foto: TT NYHETSBYR ÅN

Skottlossningen inträffade i samband med söndagens mässa i Burnette Chapel i Antioch i utkanten av Nashville.

En kvinna sköts ihjäl, uppger polisen i Nashville. Sex andra personer skottskadades och fördes till sjukhus för vård. En sjunde skadad person ska ha fått ett slag med skyttens pistol. Merparten av offren är över 60 år, enligt den lokala räddningstjänsten.

Attacken inleddes i slutet av gudstjänsten vid klockan 11.15, lokal tid. En maskerad gärningsman stannade sin bil utanför kyrkan och började skjuta på parkeringen.

– En kvinna var på väg till sin bil när hon sköts och skadades dödligt, säger Don Aaron, talesperson för Nashvillepolisen, enligt AP.

Därefter tros skytten ha gått in i kyrkan genom en bakdörr, för att sedan börja skjuta mot kyrkobesökarna – utan att säga ett enda ord.

Medan skytten rörde sig längs med altargången ska prästen enligt ett vittne börjat ropa: ”Spring! Spring! Pistolskott!”

Runt 50 personer fanns inne i byggnaden.

”Utomordentligt modig”

Gärningsmannen stoppades när kyrkans vaktmästare hämtade ett skjutvapen i sin bil. Skytten konfronterades och råkade skjuta sig själv i benet.

Mannen – som har identifierats som Emanuel Kidega Samson – greps och fördes till sjukhus med skador som inte ska vara livshotande.

Flera polispatruller skickades till platsen och området runt byggnaden spärrades av. Don Aaron berättar att den misstänkte 25-åringens bil fortfarande var i gång när polisen anlände.

– Det verkar som att han inte hade väntat sig att en modig individ som den här kyrkobesökaren skulle ge sig på honom, säger polisens talesperson, enligt nyhetsbyrån AFP.

– Den här gentlemannen, den här kyrkobesökaren, är en utomordentligt modig individ.

Borgmästaren: ”Fruktansvärd tragedi”

Vittnesuppgifter om att skytten ska ha varit maskerad med en clownmask tillbakavisas av polisen. I stället ska det röra sig om en skidmask.

Polisen känner ännu inte till något motiv bakom skjutningen, men Don Aaron säger att församlingsmedlemmar uppgett att skytten deltagit i kyrkans gudstjänster för ett par år sedan.

Nashvilles borgmästare Megan Barry kommenterar händelsen i ett uttalande.

”Det här är en fruktansvärd tragedi för vår stad. Mitt hjärta värker för såväl den avlidnes familj och vänner som de skadades närstående. Deras liv har förändrats för alltid”, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Tennessee

Nashville