Två åtalas för dubbelmordet i Vallentuna

Suzanne, 52, och Lars, 61, rånades och mördades i sitt hem i Vallentuna.

Motivet ska ha varit att Lars sålt en gård och blivit förmögen.

Nu åtalas två män misstänkta för dubbelmordet.

Den 11 januari i år rånades och mördades paret Suzanne, 52, och Lars, 61, i sin bostad i Vallentuna norr om Stockholm.

Två män åtalas nu misstänkta för mord och grovt rån. De åtalade visste att mannen hade sålt en gård och blivit förmögen. Åklagaren menar att pengar förts över från offret till en av de misstänkta, och att de nu åtalade männen på så sätt avslöjades.

– Dessutom gjordes iakttagelser av en Jeep Cherokee i anslutning till parets bostad som hjälpte oss att få tag på männen, säger kammaråklagare Jenny Karlsson i ett pressmeddelande.

Suzanne, 52, ska ha skickat ett sms till vänner i den lokala tennisklubben samma dag som hon försvann.  ”Det var konstigt formulerat, inte skrivet på ett sätt som hon skulle ha gjort”, har Tina, en av Suzannes tenniskamrater, tidigare sagt till Aftonbladet.
Suzanne, 52, ska ha skickat ett sms till vänner i den lokala tennisklubben samma dag som hon försvann. ”Det var konstigt formulerat, inte skrivet på ett sätt som hon skulle ha gjort”, har Tina, en av Suzannes tenniskamrater, tidigare sagt till Aftonbladet.
Lars, 61, mördades tillsammans med sin sambo Suzanne.
Lars, 61, mördades tillsammans med sin sambo Suzanne.

Chattkonversationer bland bevisningen

De misstänkta männen greps den 4 februari. Bland bevisen finns chattkonversationer och övervakningsfilmer.

– Bred informationsinhämtning och stor noggrannhet har bidragit till att åklagaren har kunnat väcka åtal ärendet. Till exempel har polisens kriminaltekniker varit på plats i det aktuella huset under en hel vecka för att genomföra brottsplatsundersökningen, säger Christer Axling, polisens utredningsledare i ärendet, i pressmeddelandet.

De misstänkta männen, som båda är i 25-årsåldern, har tillstått att de varit på platsen den aktuella dagen men i syfte att råna paret.

Den kommande rättegången väntas pågå i 10–12 dagar.

Polisen på plats utanför parets hus.
Polisen på plats utanför parets hus.
Publisert:

LÄS VIDARE