Publicerad:

Beslut: Mer distansplugg för Malmös gymnasieelever

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö stad beslutade under fredagen att mer av undervisningen på gymnasieskolorna ska genomföras på distans.

Detta beror på den ökade smittspridningen i Skåne.

– Åtgärden minskar trycket både på kollektivtrafiken och på våra skolor, säger Lars Rehnberg, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör i Malmö stad.

Till följd av den rådande smittspridningen och de skärpta råden i Skåne väljer man nu att mer av undervisningen i Malmö stads 12 gymnasieskolor ska utföras på distans. Det skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

– De skärpta råden för Skåne måste tas på allvar. Vi gör den här förändringen för att minska smittspridningen. Den här åtgärden minskar trycket både på kollektivtrafiken och på våra skolor, säger Lars Rehnberg, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör.

Vissa skolor har redan infört särskilda åtgärder, såsom St Petri skola där eleverna i årskurs 2 och 3 växelvis studerar på distans.

Målet är att 25 procent ska utföras som fjärrundervisning från och med måndag, och innebär att 1 300 färre gymnasieelever ska ta sig till skolan nästa vecka. Rektorn på respektive skola ansvarar för att ta fram planer för hur det ska se ut mer exakt på varje skola.

– I nuläget är det inte aktuellt att stänga ner gymnasieskolans lokaler för våra elever. Den bedömningen gör vi efter samråd med Smittskydd Skåne. Vi ser ett fortsatt behov av att i så hög utsträckning som möjligt bedriva undervisning på plats i skolorna. Men läget med kraftigt ökad smittspridning i Skåne gör att vi landat i detta beslut med en utökad undervisning på distans, säger Lars Rehnberg.

Gymnasiesärskolan och gymnasieskolornas introduktionsprogram påverkas inte av beslutet.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN