17-åring död – 25-åring jagas misstänkt för mord

En 17-årig pojke har dött efter att hittats skadad utomhus i Malmö.

Pojken kom som ensamkommande till Sverige som tolvåring.

Polis utreder mord och jagar just nu en misstänkt gärningsman, enligt Sydsvenskan.

– Han hade kunnat gå hur långt som helst, säger pojkens gode man till tidningen.

Den 17-åriga pojken hittades med skär- och stickskador på Idunsgatan, i området Sveden på Södra Sofielund i Malmö, strax efter klockan 02 under natten mot tisdag.

Pojken fördes med ambulans till sjukhus men dog senare av sina skador. Polis, som utreder mord, har genomfört en teknisk undersökning av platsen men ännu har ingen gripits.

Vid lunchtid rapporterar Sydsvenskan att en misstänkt gärningsperson, en man i 25 årsåldern, just nu jagas i Malmö.

Något Nils Norling, Malmöpolisen, inte vill varken bekräfta eller dementera.

– Jag kan inte kommentera det överhuvudtaget. Det enda jag kan säga är att ingen är frihetsberövad och att ett stort antal personer arbetar med fallet just nu, säger Norling till Aftonbladet.

”Fruktansvärt sorgligt”

Enligt Sydsvenskan kom 17-åringen som ensamkommande till Sverige när han var tolv år. Hans mamma och syster är kvar i Iran enligt tidningen, och har ännu inte fått veta vad som hänt.

– Det är så fruktansvärt sorgligt. Han är en av de smartaste killar jag haft under mina elva år som god man. Han hade kunnat gå hur långt som helst, säger pojkens gode man till Sydsvenskan.

Kan ha säkrat bevis

Polisen utgår från att brottsplatsen är densamma som där han hittades.

Tidigare under morgonen uppgav Malmöpolisen att man säkrat spår. Vad det rör sig om är ännu oklart.

– Vi har hittat möjligt bevismaterial, säger Norling.

Polisen uppmanar alla som sett något på platsen under natten att höra av sig till 114 14. Dels med iakttagelser av själva händelsen, men alla uppgifter om personer eller fordon som setts i området från klockan 01.45 i natt är av stort intresse.

”Alla observationer viktiga”

– Det är ett jätteviktigt led i utredningen att se vilka som befunnit sig i området, också för att hitta fler potentiella vittnen. Alla observationer och detaljer kring människor, bilar och mopeder är jätteviktiga, säger Norling.

Polis på plats på Idunsgatan i Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Det var under natten som pojken hittades utomhus i ett bostadsområde, med misstänkta stick- eller skärskador.
Polis på plats på Idunsgatan i Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Det var under natten som pojken hittades utomhus i ett bostadsområde, med misstänkta stick- eller skärskador.
Polis på plats.
Polis på plats.
Publisert: