New York

Tre skjutna på Times Square – liten flicka bland offren

Av: 

Beri Zangana

Johan Edgar

NYHETER

Tre personer har skjutits på Times Square på Manhattan i New York när de hamnade mitt i en uppgörelse.

En övervakningsvideo visar hur turister springer för sina liv när skotten ekar bland skyskraporna.

En av de skjutna är en fyraårig flicka.

Skottlossningen inträffade i korsningen West 44th Street och Seventh Avenue vid 17-tiden lokal tid.

Polisen uppger att två vuxna kvinnor och en fyraårig flicka skadades när en grupp män hamnade i ett bråk som slutade i skottlossningen. Offren var alla förbipasserade som varken kände varandra eller gärningsmännen.

En fyraårig flicka från Brooklyn som var vid Times Square för att köpa leksaker med sina föräldrar träffades i låret. En 23-årig turist från Rhode Island sköts också i benet.

En 43-årig kvinna från New Jersey blev träffad i foten. Samtligas tillstånd ska vara stabilt.

Männen flydde efter skottlossningen. En av männen som misstänks ha varit inblandade i bråket som föranledde skjutningen greps några timmar senare, uppger tv-kanalen ABC.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio skriver på Twitter att offrens tillstånd är stabilt och att de verkar ha kommit i vägen för en uppgörelse.

”Förövarna till detta vettlösa brott jagas just nu och polisen kommer se till att de ställs inför rättvisan”, skriver borgmästaren.

Han menar också att inflödet av illegala vapen till New York måste stoppas.

Film från en övervakningsvideo som publicerats i sociala medier visar hur turister och andra sakta inser att en skottlossning inträffat efter att tre höga smällar hörts.

Efter några sekunder börjar folkmassan springa bort från platsen. Polisen hade i natt slagit en järnring kring den ikoniska platsen och uppmanade folk att hålla sig borta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Ukraina i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

New York

ÄMNEN I ARTIKELN

New York