Massiv sökinsats efter försvunnen 74-åring

Uppdaterad 2020-12-07 | Publicerad 2020-12-04

En 74-åring kvinna är spårlöst försvunnen efter ha varit och handlat på Coop i Timrå.

Nu pågår en massiv sökinsats med hemvärnet, Missing people, fjällräddningen och polisen.

– Den som ser henne ska ringa 112, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson på polisen.

Den 74-åriga kvinnan har varit försvunnen i över ett dygn. Vid 17-tiden i går var hon och handlade på Coop i centrala Timrå, norr om Sundsvall. Sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.

En stor sökinsats inleddes och har växt under hela fredagen.

– Vi söker oavbrutet med flera resurser tillsammans med Missing people, hemvärnet och fjällräddningen. Det är, som alltid när en person försvinner, av största vikt att vi så snart som möjligt hittar henne, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson på polisen region Nord.

Går ut med bild

Polisen arbetar med kartläggning och informationsinhämtning från kvinnans anhöriga och nära krets. Fjällräddningen söker på vägar, stigar och i terrängen.

Under sena fredagskvällen och natten kommer hemvärnet att fortsätta sökinsatsen.

– Det kan göra att de då går in på privatpersoners mark och tomter, vilket allmänheten bör vara uppmärksamma på, säger hon.

Polisen gick under eftermiddagen ut med en ny bild i sökandet. Fotot är taget strax före försvinnandet.

Kvinnan är 155 centimeter lång, har lång och smal kroppsbyggnad och bär glasögon. Vid försvinnandet bar hon en gul jacka, svarta byxor, svart mössa och bruna kängor. Hon är vid god fysik och går utan hinder.

Polisen: Titta i era förråd

Polisen är mycket angelägna om att få tips från allmänheten.

– Det är otroligt värdefullt att vi får hjälp från till exempel Missing people och andra aktörer. Men vi behöver även allmänhetens hjälp. Den som gör en akut iakktagelse och eventuellt ser kvinnan ska ringa 112. Om man har en annan iakttagelse eller ett tips som inte är akut ska man ringa polisen på 114 14, säger Elisabeth Glaas.

Allmänheten uppmanas även kontrollera sina utrymmen för att säkerställa att hon inte är där.

– Det kan vara förråd, lekstugor, uterum eller andra utrymmen på tomten som man kanske inte tittar in i varje dag, säger Elisabeth Glaas.

Polisen misstänker i nuläget inget brott bakom försvinnandet.

UPPDATERING: Måndagen den 7 december hittades kvinnan död. Polisen misstänker inga brott. Aftonbladet har valt att anonymisera kvinnan efteråt.

Följ ämnen i artikeln