Nyheter

Justitieministern gick på mellandagsrean

Av: 

TT

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

NYHETER

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) gick på mellandagsrean i shoppingcentret Nova i Lund under söndagen, rapporterar SVT Skåne.

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att besöket "var oförsiktigt".

”Jag besökte ett köpcentrum på annandagen för att handla en försenad julklapp till mina föräldrar. Det var oförsiktigt, och jag borde ha planerat det inköpet bättre. Det var dock ingen trängsel, och det gick att hålla säkra avstånd tack vare de vakter som reglerade antalet besökare.”, skriver Johansson i ett sms till SVT Nyheter.

Besöket ska ses i ljuset av att regeringen har uppmanat handeln att ställa in årets mellandagsrea för att minska risken för smittspridning, och Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undvika att besöka köpcentrum.

Statsminister Stefan Löfvens pressekreterare Mikael Lindström skriver i ett mejl till DN och Expressen att Johanssons besök "var oförsiktigt".

"Statsministern har haft kontakt med justitieministern, som har redogjort för händelsen på annandag jul och möjligheten att då kunna hålla säkert avstånd vid inköpstillfället Statsministern delar justitieministerns uppfattning att det var oförsiktigt", skriver Lindström.

ANNONS

Kry erbjuder läkarbesök och psykologsamtal när det passar dig, via video direkt i mobilen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert: