Coronapandemin

Första fallen av indiska varianten i Sverige

Av: 

TT

NYHETER

Fyra fall av den indiska coronavarianten av coronaviruset har upptäckts i Sverige.

Det är de första svenska fall som rapporterats in och samtliga finns i Stockholm.

Samtliga fyra fall av den indiska mutationen rapporteras av Region Stockholm. I dagsläget finns inge andra kända fall i Sverige.

Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund, Region Stockholm.

Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i huvudstadsregionen, säger till TT att man nu ska undersöka omständigheterna kring fallen.

– Vi får hoppas att det är så att man ringar in dem ganska snabbt. Den brittiska varianten har tagit över i regionen och i hela Sverige, men den sydafrikanska och brasilianska varianten har vi ju ett antal av men de har inte på något vis tagit över. Så vi får hoppas att den här kan hanteras på samma sätt, säger Maria Rotzén Östlund till TT.

Hon är försiktig med att dra slutsatser kring beteendet hos den indiska varianten, men säger att den kan ha likheter med den sydafrikanska och den brasilianska varianten som inte bedöms vara lika smittsamma som den brittiska.

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Indien hade under torsdagen fler dödsfall än något annat land. Smittspridningen nått sådana rekordnivåer att landet inte längre klarar av att upprätthålla sjukvården.
Fyra fall av den indiska varianten av coronaviruset har rapporterats in i Region Stockholm under tisdagen. I Sverige finns nu bekräftade fall av flera mutationer, mest spridd är den brittiska varianten.
Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Region Stockholm

Indien

Covid-19