Chatta med oss: Vilken mix har du i ditt liv?

En miljon svenskar har en mixad bakgrund. Men vi är många fler som lever i mixade relationer och har mixade familjer. Hur ser det ut i ditt liv?

Chatta med Aftonbladets reportrar Mysia Englund och Nicole Gustafsson.

Dela med dig av dina erfarenheter
 • Nicole Gustafsson

  Nu stänger vi chatten. Tack för alla bidrag <3 Fortsätt gärna dela med er av er mix här: https://special.aftonbladet.se/story/mix#footer • Mina söner är födda i Sverige. Min äldsta sons pappa är från Kap Verde öarna och jag från Liberia. Mina två yngsta söners pappa är svensk. . Härlig med blandning. Världen består av olika länder och kärlek har inga landsgräns!

  Alla mina söner har lärt sig den liberianska kulturen och mat som de älska 🙂

  Tuma

  <3

  Nicole Gustafsson
 • Nicole Gustafsson

  Nu stänger vi chatten. Tack för alla bidrag <3 Fortsätt gärna dela med er av er mix här: https://special.aftonbladet.se/story/mix?fbclid=IwAR1Oz5LaegWyXDMLwv87vUwbJ8_FK9svl48bVfGn67Y5J1bjzkBe3KTawcU#footer

  Varma hälsningar, Mysia och Nicole

 • Efter att vara svensk i många generationer så har nu min familj fått inspiration från Estland, Nigeria, kina, Honduras och en brorsdotter som flyttat till Australien... we are blessed! ❤

  Karin Andersson

  <3

  Nicole Gustafsson
 • Jag är född i Sverige till en svensk och en finsk förälder - liksom många andra. Ingen såg på mig att jag var mixad och på det sättet hade jag ju en gräddfil. Men fick inte svenskt medborgarskap förrän jag blev vuxen och jag delade inte samma traditioner eller mentalitet som mina klasskompisar. Samtidigt kunde jag inte finska och kunde inte prata med min släkt och upplevde ingen tillhörighet någonstans. ”Mellanförskap” är ett bra ord! Idag är jag stolt över mitt dubbla medborgarskap och brinner för allas rätt till hemspråk och att kunna utöva sina olika kulturer och därmed berika den svenska!

  Norpan

  Tack Norpan för att du delar med dig. Härligt att höra att du är stolt över din kulturer, språk och medborgarskap!

  Nicole Gustafsson
Publisert: