Nyheter

Covidsmitta trots vaccinering på kryssning

Av: 

TT

Två personer ombord ett amerikanskt kryssningsfartyg har bekräftats vara covidsmittade. Arkivbild.

Foto: Brynn Anderson/AP/TT

NYHETER

Två personer ombord på ett av de första nordamerikanska kryssningsfartyg som kunnat återuppta sin verksamhet i Karibien har testat positivt för virussmitta.

Omkring 1 200 personer befann sig ombord på Royal Caribbeans fartyg, som i lördags avgick från ön Saint Martin. Samtliga är enligt researrangören vaccinerade, men vaccinen ger inte 100-procentigt skydd. De två som nu konstaterats smittade har isolerats och visar inga symtom.

”Två gäster som delade hytt ombord på Celebrity Millennium testade positivt för covid-19 under de obligatoriska testerna i slutet av kryssningen”, säger företaget Royal Caribbean i ett uttalande.

Företaget uppger att man har följt USA:s smittskyddsrutiner och mer därtill – alla ombord har behövt visa både intyg på vaccination och negativt covidtest.

Kryssningsbranschen tvingades pausa sin verksamhet i mars 2020 efter order från USA:s smittskyddsmyndighet CDC. De har nu fått inleda provresor igen, men med hårda specialkrav, bland annat att minst 95 procent av alla ombord ska vara vaccinerade.

Royal Caribbean har sitt ursprung i Norge, men är baserat i Florida.

PODD Hotet mot "freedom day"

Aftonbladet Daily med Petter Larsson, reporter i London.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Spanien–Sverige i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert: