Nyheter

Paret Biden på tebjudning hos drottningen

Av: 

TT

NYHETER

G7-mötet i brittiska Cornwall satte punkt på söndagen. Men innan USA:s president Joe Biden och hans fru Jill Biden lämnade Storbritannien genomfördes ett litet besök på Windsor Castle, där drottning Elizabeth bjöd på te.

De tre träffades redan i fredags, öppningsdagen för G7-mötet, då den 95-åriga monarken tillsammans med flera av sina familjemedlemmar stod värd för en mottagning.

Joe och Jill Biden är det fjärde amerikanska presidentparet som drottningen tar emot på Windsor Castle. Men det är långt ifrån första gången hon möter en amerikansk president. Drottningen har under sina 69 år vid tronen träffat 13 av USA:s ledare.

Efter besöket berättade Joe Biden att han bjudit in drottning Elizabeth till Vita huset. Den amerikanske presidenten sade också att drottningen påminde honom om hans egen mor.

– Jag tror inte att jag förolämpar henne, men hon påminde mig om min egen mor, med sin framtoning och helt enkelt med sin generositet.

Efter besöket på Windsor Castle fortsätter Joe Biden sin Europaresa till Bryssel för bland annat delta i ett Natotoppmöte på måndagen. På onsdag ska han träffa Rysslands president Vladimir Putin i Genève i Schweiz.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert: