”Raket-Madsens” stödgrupp lägger ner

avPer Arnsäter

NYHETER

Föreningen ”Raket Madsen Støttegruppe” kommer att läggas ner.

”Allas vår dröm har brustit. Projektet bleknar i jämförelse med den meningslösa förlusten av ett människoliv. Det finns inte längre någon önskan om att fortsätta. Förtroendet är borta”, skriver föreningen på sin hemsida.

1 av 7 | Foto: ANDREAS BARDELL
Kim Wall.

Peter Madsens stödgrupp har funnits under en längre tid för att stötta den danska uppfinnaren. När hans ubåt Nautilus anmäldes saknad för snart två veckor sedan skev föreningens ordförande att gruppen följde sökinsatsen och hoppades på det bästa:

”Du är känd för att hålla huvudet kallt och ta rätt beslut under press – det är hoppingivande”.

”Drömmen har spruckit”

Men allt eftersom misstankarna kring Peter Madsens skuld i Kim Walls försvinnande och död har stärkts, har föreningens stöd till uppfinnaren minskat.

I måndags, när det framkom att Peter Madsen sagt till polisen att det skett en olycka ombord på ubåten och att han ”begravt” Kim Wall till havs, fick ordförande Frederik Just nog.

”Drömmen har spruckit” och ”tankarna går till hennes familj” skrev han på föreningens hemsida och nu står det klart att hela stödgruppen lägger ner. Styrelsen har kallat till ett extra möte i slutet av september. På hemsidan uppmanas bidragsgivare att istället skänka pengar till Reportrar utan gränser.

På onsdagen bekräftade polisen att den stympade kvinnokroppen som hittats i vattnet utanför Vestamager är journalisten Kim Wall. Peter Madsen är fortsatt häktad misstänkt för att ha orsakat hennes död.

ARTIKELN HANDLAR OM