Knivman gick till attack i kyrka i Birmingham

NYHETER

En gärningsman ska ha stormat en kyrka i Birmingham under en gudstjänst och gått till attack med kniv mot församlingsmedlemmarna skriver bland andra The Mirror.

En person har förts till sjukhus men ska inte ha livshotande skador och en 46-årig man har anhållits misstänkt för mordförsök uppger tidningen Birmingham Mail.

Polisen larmades 10.50 lokal tid till en kyrka i Birmingham efter rapporter om att en man ska ha gått till attack med kniv.

En 33-årig man har förts till sjukhus och hans tillstånd ska vara stabilt uppger Birmingham Mail. Tidningen skriver vidare att mannen ska ha gått till attack med en stor kökskniv och att polisen bekräftar att gärningsman och offer känner varandra, attacken ska varit riktad mot offret.

Enligt prästen Kevin Huchtinson som Birmingham Mail talat med kunde kyrkans personal tygla mannen innan polis och ambulans nådde platsen. I kyrkan fanns cirka 150 personer när attacken skedde.

– Det var en vanlig söndaggudstjänst som pågick när mannen kom in. Han stoppades av våra vaktmästare vid dörren och drog en stor kökskniv. Tre församlingsmedlemmar skadades och togs till sjukhus, säger Huchtinson till tidningen.

Enligt ett uttalande på kyrkans Facebook-sida ska ingen av de tre huggna personerna vara allvarligt skadade. En 46-årig man har anhållits misstänkt för mordförsök.