Scandic Luleå avbokar SD: ”För osäkert”

1 av 2 | Foto: Björn Lindgren/TT
Robert Håkansson, ordförande SD Norrbotten.
NYHETER

Scandic i Luleå avbokar Sverigedemokraterna som skulle ha haft distriktsmöte på hotellet.

Ett skäl ska vara gårdagens pyroteknikattack vid Jimmie Åkessons framträdande i Eskilstuna.

– Hotelldirektören sa att tyvärr kunde de inte ta vår bokning och hänvisade till bland annat det som hände i Eskilstuna, säger Robert Håkansson, ordförande SD Norrbotten, till Aftonbladet.

Sverigedemokraterna i Norrbotten skulle hålla sitt distriktsmöte på Scandic hotell i Luleå. Men under onsdagen fick de beskedet att de inte längre kan hålla mötet där.

Hotellet ska ha gjort en ny bedömning av säkerhetsläget och ansett det för ”osäkert” enligt SVT Norrbotten.

– I dag vid lunchtid ringde hotelldirektören upp mig och sa att tyvärr kunde de inte ta vår bokning och hänvisade till bland annat det som hände i Eskilstuna, säger Robert Håkansson, ordförande SD Norrbotten, till Aftonbladet.

– Den uppfattning jag fick är att de är rädda att folk ska ta till utomparlamentariska metoder.

Ingen kritik mot hotellet

”Vi beklagar naturligtvis det inträffade men vill härmed inte rikta någon kritik mot Scandic Hotell i Luleå som vi varit gäster hos tidigare och hoppas att vi är välkomna tillbaka till framöver.”, skriver SD:s regionsstyrelse i ett pressutskick

– De har en ju en verksamhet att ta hänsyn till och de gör en bedömning i varje fall, men det är ju tråkigt att de gör den här bedömningen, säger Robert Håkansson till Aftonbladet.

SD Norrbotten börjar nu om i planeringen av distriktsmötet.

– Man börjar tyvärr vänja sig vid det här men det är bara att ta nya tag och hoppas att det blir bättre i framtiden, säger Robert Håkansson.

”Gäster och personal ska känna sig trygga”

Scandic Luleås hotelldirektör Niclas Jonsson svara på Aftonbladets frågor via mejl. Han uppger att de generellt inte kommenterar enskilda gästers bokningar för ”deras integritet”.

”I det här fallet kan jag säga att vi tackat nej till bokningen på grund av säkerhetsskäl. Jag kan inte gå närmare in på vilka de är men vi har gjort en samlad bedömning och alltså valt att tacka nej” skriver Niclas Jonsson och fortsätter:

”Det viktigaste för oss är våra gäster och personal känner sig trygga när de bor och arbetar hos oss”.

ARTIKELN HANDLAR OM