Tio turister omkom i klippras i Brasilien

Emma Gyllestad/TT

Publicerad 2022-01-09

Räddningstjänsten letar efter saknade personer i vattnet efter det att ett klippblock rasat över flera turistbåtar i Brasilien.

Tio personer omkom då ett väldigt klippblock rasade ner över flera turistbåtar i en sjö i Brasilien.

Olyckan skedde på lördagen och initialt rapporterades omkring 20 personer saknade. Under söndagen, efter stora sökinsatser i sjön, kunde antalet döda fastställas till tio, rapporterar flera medier.

Totalt befann sig 34 personer på de fyra båtarna som träffades i raset. Enligt räddningstjänsten kunde många på egen hand ta sig ur vattnet och till sjukhus i samband med olyckan.

Olyckan skedde vid lunchtid, lokal tid, i Furnas-sjön som ligger i den södra delen av Minas Gerais, omkring 35 mil norr om storstaden São Paulo.

Sjön är ett populärt turistmål och båtturerna låter besökarna komma nära branta klippor, grottor och vattenfall.

På sociala medier har flera filmer lagts upp som visar det dramatiska förloppet. Personer på flera båtar runt omkring försöker ropa och varna dem som är närmast klippan när stenar börjar falla, innan en del av själva klippan rasar ner rakt på båtarna under den.

President Jair Bolsonaro har delat flera av dessa filmer i sociala medier. Han skriver att landets flotta skickats till platsen för att bistå i räddningsarbetet.

Området har under de senaste dagarna fått stora mängder regn och enligt räddningstjänsten har det troligtvis bidragit till raset.

ANNONS