Publicerade exets förlossningsbild på Tinder

TT

Publicerad 2022-05-27

En man döms för att ha publicerat förlossningsbilder på exet på Tinder. Arkivbild.
En man döms för att ha publicerat förlossningsbilder på exet på Tinder. Arkivbild.

En man i Göteborg har dömts för olaga integritetsintrång efter att ha publicerat bilder från sin exsambos förlossning på Tinder.

Bilderna upptäcktes av en annan Tinderanvändare som såg till att kvinnan fick kännedom om publiceringen, skriver Göteborgs-Posten.

På mannens konto hade han lagt ut flera bilder på honom och exsambon tillsammans, liksom en förlossningsbild där kvinnan har blottade bröst.

Paret har flera barn ihop men har länge haft en turbulent relation och mannen har under perioder haft kontaktförbud mot kvinnan som han har brutit mot. Han ska också ha hotat att sprida bilder på henne tidigare.

Mannen döms också för en rad andra brott bland annat överträdelse av kontaktförbud, misshandel av flera personer samt grov stöld.

Rättegången, som har pågått sedan 2021, har tvingats göra uppehåll eftersom mannen var drogad i rätten och stal en hjärtstartare och en bil nära domstolen. Han döms nu till fängelse i en månad och skyddstillsyn med särskild föreskrift för bland annat stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel och smitning från trafikolycksplats.