Maria, 52, arbetar på gymmet: ”Avbokningen räddade mig”

PT:n Maria Ahlberg, 52, fick en avbokning och lämnade gymmet i Vasastan.

Kort senare gick en gärningsman in och sköt en man med flera skott, enligt Aftonbladets uppgifter.

– Avbokningen räddade mig från att vara på gymmet, säger hon.

Mitt på dagen gick en beväpnad gärningsman in på gymmet i Vasastan i Centrala Stockholm och sköt en man i huvudet, enligt Aftonbladets uppgifter. Han vårdas nu på sjukhus med livshotande skador.

Strax innan skottlossningen lämnade den personliga tränaren Maria Ahlberg byggnaden.

– Jag fick en avbokning och var precis på väg ut. Jag såg att mannen som sköts tränade, men jag såg inte gärningsmannen, säger hon.

”Glad att kollegor inte träffades”

Vad tänker du om att det inträffat på din arbetsplats?

– Det känns fruktansvärt att ha en arbetsplats där någon kommer in och skjuter någon. Jag är glad att någon av mina kollegor inte träffades. Jag vet att man inte ska vara glad när någon blivit skjuten, men det var det första som slog mig, säger hon.

Maria Ahlberg upplever inte gymmet som någon kriminell miljö och säger att hon kommer gå tillbaka och arbeta som vanligt när avspärrningarna hävs.

– Det som har hänt här kan hända på vilket ställa som helst. Just nu är jag väldigt chockad och det är mycket tankar. Jag kommer inte att gå tillbaka och jobba i dag, men i morgon kommer jag att vara där som planerat.

Gärningsmannen jagas

Har du hunnit prata med dina kollegor om händelsen?

– Vi har inte hunnit samla oss än. Det är fortfarande avspärrat, men vi får nog information i kväll när allt lugna sig. Det som hänt är jättetragiskt.

Det pågår fortfarande en intensiv jakt efter gärningsmannen som ska vara maskerad med munskydd, enligt Aftonbladets uppgifter.

En stor polisinsats startade i Stockholm.
En stor polisinsats startade i Stockholm.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN