Uppgifter: Sjuksköterska misstänks för att ha stulit kontokort

Slog till under nattskiftet

Publicerad 2022-06-17

Genrebild på sjuksköterska.

En sjuksköterska har anhållits misstänkt för att ha stulit bankkort från inlagda patienter, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Hon ska ha kommit åt tiotusentals kronor från ett tiotal patienter – under flera års tid.

Nu misstänks kvinnan för grovt bedrägeri och grovt egenmäktigt förfarande.

Sjuksköterskan jobbade skift och det ska ha varit på natten hon slog till.

Ofta var offren gamla och väldigt sjuka. De hade kommit in till akutavdelningen för vård.

Då missänkts kvinnan ha slagit till mot patienterna. Hon ska ha stulit bankkort, tagit reda på koden och hämtat ut pengar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Kvinnan uppges ha maskerat sig när hon befunnit sig vid bankomaterna för att inte kunna fångas på bild.

Brotten ska ha begåtts under fyra års tid på två sjukhus i Stockholmsområdet. Polisen har utrett stölderna sedan 2019 – först nu har man fått ett genombrott.

I går anhölls en kvinna i 40-årsåldern, och efter det greps hon av polis.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänks hon för att ha stulit pengar från ett tiotal patienter, som var och en ska ha blivit bestulna på tiotusentals kronor. Polisen uppges dock befara att det finns fler drabbade.

Ska ha maskerat sig

Åklagare Susanne Öhbom är förtegen kring ärendet.

– Jag är precis i början av en utredning. Vi vidtar nu massa utredningsåtgärder, och jag kan inte uttala mig i nuläget, säger hon.

Sjuksköterskan är nu misstänkt för grovt bedrägeri och grovt egenmäktigt förfarande. Enligt uppgifter ska brotten bedöms som grova då hon har systematiskt utnyttjat sin ställning som vårdanställd.

Misstänkta sjuksköterskan slog till under nattskiftet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln