Prinsessan Märtha Louise förlovad med schaman

Av:  TT TT-NTB

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har förlovat sig i Los Angeles.
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har förlovat sig i Los Angeles.

Norska prinsessan Märtha Louise och den amerikanske schamanen Durek Verrett har förlovat sig.

Paret, som befinner sig i Los Angeles där Durek Verrett bor, har inte satt något datum för bröllopet och meddelar att de kommer att fortsätta bo på olika kontinenter i framtiden.

”Ha tålamod med oss. Vi kommer att meddela allt när tiden är inne, men tills dess fortsätter vi att fira kärleken. Maud, Leah och Emma (Märtha Louises barn) är glada å våra vägnar och det är en spännande tid för hela familjen”, skriver paret i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Skapar bro”

”Kärlek skapar en bro mellan människor, kulturer och religioner. Och vi är glada över att ha hittat varandra, över kontinenter, etnicitet och social bakgrund”.

Kärleken mellan de trolovade har förundrat många norrmän. När de 2019, strax efter att ha träffats, gav sig ut på en turné med föredrag om andlighet, kallad ”The princess and the shaman”, väcktes kritik mot hur prinsessan använde sin kungliga titel i marknadsföringssyfte.

Hon har efter det slutat att använda titeln i kommersiella sammanhang.

Kontroverser

Verretts verksamhet som shaman har också skapat kontroverser. Han har bland annat hävdat att leukemi beror på dålig balans i blodet och att han som schaman har kraft att återställa balansen – något som fick den norska leukemiföreningen att reagera och uppmana kungahuset att ta avstånd från påståendena.

Även den nordiska fackorganisationen för helare, Nordic healing association, har sagt att schamanen skadar branschen med sitt fokus på att bota svåra sjukdomar.

Publisert: