Peter Hultqvist köper sommarstuga i Åbo med finsk kvinna

Peter Hultqvist har köpt en sommarstuga i Åbo skärgård.

Den finska tidningen Iltalehti avslöjar att den svenska försvarsministern köpt fastigheten tillsammans med en finsk 63-årig kvinna.

Affären slutförs samma dag som Socialdemokraterna väntas ge sitt besked om Nato.

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist har köpt en sommarstuga i den finska skärgården för 340 000 euro (ungefär 3,6 miljoner svenska kronor). Det är den finska tidningen Iltalehti som avslöjar uppgifterna att 63-åringen investerat i en fastighet i Åbo i grannlandet.

Enligt tidningen gjordes köpet i höstas tillsammans med en 63-årig kvinna från Finland. Efter att ha delat upp betalningen väntas den tredje och sista betalningen genomföras på söndag. På söndag väntas även Socialdemokraterna ge ett besked i Nato-frågan.

Tidningen namnger inte kvinnan som tillsammans med försvarsministern köpt sommarstugan.
Tidningen namnger inte kvinnan som tillsammans med försvarsministern köpt sommarstugan.

Bastu på tomten

Enligt mäklaren är fastigheten ganska ny och i gott skick. Möbler, mattor, TV-apparater, grillar och en pizzaugn är några av sakerna som Peter Hultqvist och den finska kvinnan fick på köpet. På tomten finns även en bastu.

– De var bara vanliga kunder och allt gick bra. Svenskar brukar vara trevliga, säger mäklaren till tidningen.

I köpebrevet nämns även finska statens förköpsrätt.

”Köparen är medveten om att staten har företrädesrätt att sälja fastigheten om förvärvet av fastigheten är nödvändigt för nationellt försvar, gränskontroll eller kontroll och värnande av territoriell integritet” står det i köpebrevet.

”Mystisk” kvinna

Tidningen namnger inte kvinnan som tillsammans med försvarsministern köpt sommarstugan utan kallar henne för ”en mystisk finsk kvinna”.

Peter Hultqvists pressekreterare Toni Eriksson säger att försvarsministern avstår kommentarer om köpet.

Publisert:

LÄS VIDARE