Familjens pynt fick polisen nedringd

NYHETER

Polisen i USA har fått flera larmsamtal om en ”död kropp” vid ett garage. Men sanningen är någon helt annan.

1 av 2

Polisen i Greenville, Tennesee i USA, har fått ta emot larmsamtal från folk som passerat ett garage som minst sagt får en att haja till.

Ur garagedörren sticker en blodig kropp ut – och det ser ut som det har skett en allvarlig olycka, eller ett brutalt mord.

Men så är inte fallet. Det rör sig snarare om en dekoration inför Halloween – blodet är självklart fejk.

För att få ett stopp på larmsamtalen har polisen gått ut med ett meddelande till allmänheten på sin Facebooksida.

Lystring allihopa. För er som kör på Chuckey Pike i Green County: ”Det här är en Halloweendekoration! Ring inte till 112 och larma om en död kropp – gratulera husägaren istället för en bra scen.

”Hoppas folk inte tar illa upp”

Reaktionerna har varit blandade. Vissa tycker att dekorationen är briljant medan några undrar vad det ger barnen för bild. Och sen finns det de som tycker att det är alldeles för tidigt med denna typ av pynt – då Halloween infaller den 31 oktober.

Det är familjen Lovergines som ligger bakom dekorationen. De säger till den lokala TV-stationen WJHL att de lever för Halloween. De brukar starta tidigt med dekorationerna, och i år var det inget undantag. Men Joseph Lovergine medger att det kanske var för bra dekoration i år med tanke på att polisen ringde på deras dörr.

– Jag tyckte den såg verklig och kul ut och jag hoppas att folk inte tar illa upp, säger han till tv-stationen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halloween