Resenärer ställer upp – mitt i tågkaoset

Foto: Pether Engström
NYHETER

Många har varit strandade på Stockholm central sedan i förmiddags. Nu hjälps resenärer åt för att ta sig till sina slutdestinationer med bil istället.

Det har nu varit stopp i tågtrafiken strax söder om Stockholm central sedan halv 11 i förmiddags. Ett 50-tal tåg har ställts in och tusentals har drabbats av förseningar och längre resväg.

Även på midsommarafton kommer det att bli problem i tågtrafiken. De senaste uppdateringarna om läget på Stockholms central går att få i Aftonbladets liverapportering.

I sociala medier rapporterar många om hur de sitter fast på centralen.

”Suttit på centralen i fyra timmar nu. Älskar tåg. Så bra uppfinning”, skriver en twittrare.

Foto: Facebook
Resenärer hjälper nu varandra.

Många hjälper varandra

Många frågar också om skjuts, och undrar om tåg under morgondagen faktiskt kommer att avgå. I Facebookgruppen Skjutsgruppen hjälps nu många åt för att hjälpa varandra att ta sig vidare utan tåg.

”Nu delar vi alla platser vi har i alla fordon så att alla kommer dit dom ska i midsommar”, skriver ansvariga i gruppen.

Via Facebook, Twitter och Instagram vittnar många om att de redan fått hjälp från gruppen och hashtaggen #midsommarhjälpen. Om du har plats i en bil och ska köra från Stockholm kan du använda hashtaggen för att hjälpa andra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tågtrafik

SJ

Midsommar