Man knivskuren – polisen jagar gärningsmannen

NYHETER

Polisen jagar en misstänkt knivman i Eskilstuna.

Det efter att en man i 30-årsåldern blev skuren i armen, hemma i sin lägenhet.

– Det var ett djupt hugg, säger Dennis Ejdvinsson på polisen i Södermanland.

Gärningsmannen var hemma hos en man i 30-årsåldern, i en lägenhet i Fröslunda i Eskilstuna. Flera personer befann sig i bostaden.

Vid åttatiden på onsdagskvällen larmade någon polisen.

– Personen säger att mannen som bor i lägenheten har blivit knivhuggen i armen, ett djupt hugg, säger Dennis Ejdvinsson, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

Den skadade mannen fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Polisen bedriver både yttre och inre spaning efter den misstänkte gärningsmannen, en man i 20-årsåldern.

– Yttre är att polispatruller letar efter mannen. Vi har haft en hundpatrull, men den har fått andra uppgifter nu. Inre spaning är att vi slår på mannen i våra egna system, säger Dennis Ejdvinsson på polisen.

Anhållen i utevaro – efterlyst i Europa

Under kvällen har polisen hållit förhör med de personer som också befann sig i lägenheten, för att få en bild av vad som skedde när mannen blev knivhuggen.

Brottet rubriceras som grov misshandel. Mannen är anhållen i sin utevaro, och numer efterlyst i Sverige, Norden och Europa.

– Det låter dramatiskt, men det är standard när någon är anhållen i sin utevaro, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna