Skickades hem från jobbet – kom tillbaka klädd i klänning

Foto: Twitter
Den outfit som fick Joey hemskickad från början.
NYHETER

När Joey, 20, skickades hem från jobbet för att han hade på sig shorts bestämde han sig för att testa en väg förbi problemet – nu gör han succé på nätet, skriver Mirror.

De senaste dagarna har en enorm värmevåg dragit över Storbritannien. Graderna har pressat sig över 30-gränsen och många har svettats. En av dessa är Joey Barge, 20, från Aylesbury, en ort på pendlingsavstånd från London.

Han bestämde sig för att komma till jobbet på telemarketingföretaget där han jobbar klädd i shorts. Men det blev ingen succé – 20-åringen skickades hem av chefen.

”Varför kan inte jag ha på mig shorts om tjejer kan ha kjolar och klänningar”, undrade han när han skrev om händelsen på Twitter.

1 av 3 | Foto: Twitter

Cheferna gav vika

Joey hade tröttnat på kostymkraven på det varma kontoret. Och när han nu fick nej från sin chef bestämde han sig för att undersöka hur reglerna fungerar i praktiken.

Han åkte hem och kollade igenom mammans garderob. Där hittade Joey en sommarklänning – och gissade att han skulle bli hemskickad igen. Men istället verkar cheferna ha fått ge vika.

”Med tanke på de extremt höga temperaturerna som råder för närvarande har det bestämts att män får bära 3/4 långa shorts på jobbet”, skrev cheferna snart i ett mejl till de anställda.

Shortsen måste dock vara antingen svarta, beiga eller mörkblå. Joeys Twitterinlägg om händelsen har retweetats och gillats över tusen gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM

London