Polisen jagade man efter hot med pistol

NYHETER

En polisinsats pågick i Nacka utanför Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En person ska ha blivit pistolhotad i en lägenhet.

Tungt beväpnad polis deltog i jakten på pistolmannen - som flydde lägenheten.

1 av 3 | Foto: Läsarbild.

Larmet inkom till polisens ledningscentral strax innan klockan 14.
– Det är någon som ringer till oss och säger att en annan person blivit hotad med ett vapenliknande föremål i en lägenhet, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Piketen stormade lägenhet

Ett stort polispådrag, bestående av piketstyrkan, hundpatruller och flera radiobilar, larmades till adressen. Pådraget stormade lägenheten, enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet, men den pistolbeväpnade mannen hann fly platsen. Polisen inledde en sökinsats efter den misstänkta gärningsmannen.
– Jag kan inte säga mer för det är en insats som fortfarande pågår, men en person är hämtad till förhör, sa Anna Westberg vid 15-tiden.
Trots det stora pådraget lyckades polisen inte spåra mannen. Insatsen avslutades klockan 16.

Såg man föras bort

Vittnet Clayton Lewis, 30, som jobbar på ett bygge i närheten, säger sig ha sett en man föras bort av polis. Enligt Lewis deltog tre piketbussar och fem polisbilar i insatsen.
– Sedan hade de en helikopter som svävade över oss i ungefär en halvtimme så det kändes som att någon sprungit därifrån, säger Lewis.
Han uppskattar att ungefär sex poliser gick in i lägenhetshuset med en hund och kom tillbaka en stund senare - utan att ha någon med sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nacka

Brott