Här fångar Mikael inbrottstjuven

Foto: Privat
Mikael
NYHETER

Stefan och Mikael Haans, 28, hörde märkliga ljud utanför sin arbetsplats på torsdagsmorgonen. Från ingenstans dök en man upp och bad dem ringa efter taxi. Vad de inte visste då var att han var jagad av polisen, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta.

Strax innan klockan 07:00 på torsdagsmorgonen hörde Stefan Haals och sonen Mikael märkliga ljud utanför sin arbetsplats i Kvicksund.

– Så kom det fram en kille till pappa och bad honom ringa taxi. Han sa att han ville till Stockholm, berättar Mikael.

Stefan reagerade på mannens klädsel. Han var både smutsig och blodig.

– Det var något som inte stämde tyckte han, så han sa till killen att han skulle gå runt till entrén så skulle pappa gå in och ringa.

Men Stefan, gick på magkänslan och ringde polisen. När han uppgav signalement på mannen sa polisen att det stämmer exakt med de signalement på den man som tidigare under morgonen gjort inbrott.

Polisen bad Stefan att uppehålla mannen tills de kom till platsen.

– Pappa tillkallade på mig och bad mig att hjälpa till, men mannen hade blivit misstänksam och började springa. Så det var bara för oss att springa efter. i

Mannen sprang bland husen i ett villaområde och Mikael korsade smågator för att finna en bra genväg.

– Jag sprang runt så att jag fick möte med honom, sedan brottade jag ner honom. Pappa ringde polisen och berättade exakt adress.

så mycket för hjälpen. Men jag vet inte, för mig var det inget märkvärdigt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Eskilstuna