Polisen: Skelettfyndet inte efter försvunne Lelle Hildebrand

Foto: Krister Hansson
Skelettfyndet gjordes på ön Ivö utanför Kristianstad.
NYHETER

Skelettet som hittades på Ivö, Kristianstad i juli är inte Lelle Hildebrand - Hammerfalls turnéledare. Det har polisen kommit fram till. 

– Anhöriga är underrättade, säger Nils Norling, presstalesperson, polisregion syd.

Svampplockare på Ivö, Kristianstad, fann i juli delar av ett skelett. Som Kristianstadsbladet var först med att berätta så är skelettet inte Lelle Hildebrand. Han försvann i samband med en konsert i Sölvesborg 1999.

Undersökningen av skelettfyndet fortsätter för att finna svar på gåtan om vem det är.

– Vi prövar mot ett 20-tal personer som har anknytning till platsen. Personer som vi tror kan ha varit i området, Nils Norling, presstales person, polisregion syd. 

– Det kommer ta till och med nästa vecka innan vi har fått svar på de 20. Om det visar sig att det inte är någon av dem går vi tillbaka till de 100 vi har tittat på från början. 

Skallen hittad

Nils Norling berättar att skelettet inte är komplett. Skallen är hittad och andra benrester. Delarna har legat där en tid.
– Jag vet inte hur gammalt det är. Vi tittar på personer försvunna från 1990-talet till 2016.
Polisen vet ännu inte om det är ett brott som ligger bakom dödsfallet. 
– Det behöver det nödvändigtvis inte vara, säger Peter Hansson, förundersökningsledare, grova brott Kristianstad.
Skelettet kommer från en äldre person, 50 år eller äldre, sannolikt en man. 
– Det är ingen ungdom. Vår uppfattning är att han var åtminstone 50 år när han hamnade där han hamnade. Det mest troliga är att det är en man. Det är den uppgift vi fått från rättsmedicinalverket, säger Peter Hansson. 

Jämfört med tandkort

Skelettet är nästan komplett, även om vissa delar fattas. Det tror polisen har en naturlig förklaring då djur i skogen kan ha burit iväg på dem. 
För att utesluta att det rörde sig om Lelle Hildebrand har polisen jämfört med tandkort. Tack vare att det fanns delar av käken kvar så har polisen kunnat sortera bort ett antal personer på det viset. 
Något DNA-profil har rättsmedicinalverket ännu inte tagit fram från skelettet. DNA är av vikt eftersom det inte finns tandkort från alla försvunna personer. 
– Det tar tid att få fram en sådan. En så länge har vi prövat mot tandkort, säger Peter Hansson. 

ARTIKELN HANDLAR OM