Fler poliser på plats efter attack

NYHETER

Polisen har skärpt bevakningen vid den demonstration med ensamkommande ungdomar som attackerades i går kväll i Stockholm.

– Vi har utökat bevakningen och bibehåller det så i alla fall under dagen. Sedan får det fattas nya beslut, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

1 av 3 | Foto: (c) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU

Det finns inga konkreta hot mot demonstrationen.

– Det handlar mest om att förebygga om det skulle dyka upp någon mer, säger Mårtensson.

Attacken vid Mynttorget i Gamla stan skedde vid 20-tiden i går kväll. En brinnande bengalisk eld slängdes mot demonstrationen. Tre personer skadades lindrigt.

Ögonvittnen har sagt till flera medier att den attackerande gruppen genom att skandera och genom tröjtryck gjort klart att de kom från Nordisk ungdom, en högerextrem organisation. Polisen har inte bekräftat den uppgiften.

Nordisk ungdom har tidigare stått bakom liknande attacker. Organisationen skriver på sin sajt att de var på plats vid Mynttorget för att protestera.

Gruppen på 15–16 personer avlägsnades från platsen av polis.

– De identifierades och fördes bort. Sen får vi se hur vi ska reda ut vem som har gjort vad, säger Mårtensson.

De demonstrerade ungdomarna kräver att Migrationsverket stoppar utvisningar till Afghanistan, som de menar är för farligt, och vill att myndighetens generaldirektör lämnar ett sådant besked personligen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm