Han lät favoriträtten pryda nummerskylten

1 av 2 | Foto: Privat
Vegard med bilen.
NYHETER

Vegard Myhre ville förena det bästa av två världar. Så när det var dags att beställa en personlig registreringsskylt – då var svaret givet.
–Jag är inte bara förtjust i BMW, jag äter tacos minst två-tre gånger i veckan, säger han till norska TV2.

De senaste veckorna har över 11 000 norska medborgare ansökt om personliga registreringsskyltar. Tjänsten öppnade 15 juni, och Vegard Myhre från Trondheim var bland de allra första att beställa en skylt.

Han slog sig ned vid datorn på jobbet – och trycket på onlineansökan var hårt.

– Efter en halvtimme fick jag äntligen genom min ansökan, säger han till norska TV2.

Kallas för ”Tacokungen”

Det fanns riktigt goda skäl för Vegard att vara ute i tid. Han hade nämligen valt att ge sin älskade bil en registreringsskylt som symboliserade något han älskar lika mycket – den populära plockmaten tacos.

– Jag är inte bara förtjust i BMW, jag äter tacos minst två-tre gånger i veckan. Alla mina kompisar kallar mig för ”Tacokungen” och uppmanade mig att söka om ”Taco” så fort tjänsten öppnade, säger Vegard.

Han erkänner att 9 000 norska kronor är ganska mycket pengar för att få tillfälle att hylla den mexikanska rätten. Men samtidigt påpekar Vegard att norska Vägverket har lovat att pengarna ska gå till goda ändamål.

– Överskottet ska ju gå till trafiksäkerhetsåtgärder. Hade det inte varit för det kanske jag inte hade sökt, säger Vegard till TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge

Trondheim

Bilar