Publicerad:
Uppdaterad:

Öppnar spejsat Star Wars-hotell

Av: Susanna Hållbus

Publicerad:
Uppdaterad:

Snart öppnar Disney ett nytt hotell i Florida – med Star Wars-tema, rapporterar The Telegraph.

Är du ute efter en avslappnande spaupplevelse ska du hålla dig borta.

– I samma sekund du kliver in på hotellet är du en del av en Star Wars-berättelse, säger Bob Chapek, chef för Disneys nöjesparker.

1 av 2 | Foto: Anonymous / AP SCANPIX SWEDEN

Året är 2017 – och än är det ganska dyrt att resa till rymden på riktigt. Aftonbladet har tidigare rapporterat om den minst sagt mustiga prislappen för att följa med rymdentreprenören Elon Musk till månen och tillbaka.

Snart finns det ett mer prisvärt alternativ för dig som vill resa till en galax långt, långt borta.

Nöjeskonglomeratet Disney har bekräftat att de ska bygga ett interaktivt Star Wars-hotell i anslutning till det planerade nöjesfältet Star Wars: Galaxy’s Edge i Orlando i Florida. Och det är inte bara poolhäng, mimosadrinkar och buffé som ska ingå i vistelsen.

Under två dagar deltar hotellgästerna i ett äventyr.

– I samma sekund du kliver in på hotellet är du en del av en Star Wars-berättelse, säger Bob Chapek, styrelseledamot i företaget Disney Parks and Resorts.

Hotellet kommer vara inrett som ett stort rymdskepp eller rymdstation. Upplevelsen förstärks av de utklädda Star Wars-karaktärerna som patrullerar korridorerna.

Gästerna blir uppassade av droid-butlers och kan välja mellan aktiviteter som ljussabelträning och rymdpilotsutbildning.

I nöjesparken finns en modell av rymdskeppet Milennium Falcon – i skala 1:1.

Hotellet beräknas inte vara färdigbyggt förrän 2019, men det kanske är lika bra. Då hinner intresserade Star Wars-fans spara ihop till de drygt 8200 kronor per person som tvådagarsvistelsen kommer gå loss på.

Publicerad:
Publicerad: