Andra utomhusvåldtäkten på kort tid i Linköping

NYHETER

Två misstänkta överfallsvåldtäkter har den senaste tiden skett i Linköping. Båda fallen ska ha skett utomhus.

– Det finns inga uttalade misstankar om samband mellan dem, men man tittar naturligtvis på om det finns likheter, säger Hanna Andersson, presstalesperson för polisregion Öst.

Polisen fick in anmälan om våldtäkten 20.30 på onsdagen. Enligt anmälaren ska våldtäkten ha skett i centrala Linköping och under kvällen spärrade polisen av en innergård på Repslagaregatan för en teknisk platsundersökning.

– Det var kvinnan själv som hörde av sig till oss, vi åkte till platsen och spärrade av och har gjort teknisk undersökning. Det har även gjorts en medicinsk undersökning av kvinnan, men ålder och tillvägagångssätt kan jag inte gå in på med hänvisning till förundersökningssekretessen säger Hanna Andersson, presstalesperson på polisregion Öst till Aftonbladet.

Ser över eventuella samband

Polisen har för närvarande ingen misstänkt gärningsman. Den misstänkta våldtäkten inträffar knappt en vecka efter att en kvinna anmält att hon blivit våldtagen efter att hon klivit av en buss i Linköping. Där sköter åklagare förundersökningen men vad polisen vet har ingen misstänkt gripits i det fallet ännu. Den våldtäkten ska ha skett i och med att en kvinna klev av buss nummer 11 mot Johannelund. I samband med det ska hon ha blivit överfallen och våldtagen nära busshållplatsen. Polisen har i två omgångar efterlyst vittnesuppgifter bland folk som befann sig på bussen.

– Jag har ingen insyn i vad som sker i den utredningen, det finns inga uttalade misstankar om att det ska vara något samband mellan de två händelserna, men man tittar naturligtvis på om det finns likheter, säger Hanna Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Linköping