En kropp har hittats vid försvunna Thereses hus

avAlexandra Carlsson Tenitskaja, Eric Tagesson, Johanna Hellsten, Karin Ahlborg, Oskar Forsberg

NYHETER

En kropp har hittats vid försvunna Therese Palmkvists hus.

Kroppen hittades sex dagar efter att polisens tekniker gjorde en undersökning vid platsen.

– Polisen gick ned i källaren och tog ut kroppen, säger ett vittne till Aftonbladet.

Enligt uppgift till Aftonbladet slog polisen under söndagen till på en camping där den man som är misstänkt för människorov bott.

1 av 7 | Foto: Peter Wixtrom
Campingen där mannen som misstänks för människorov ska ha bott.

Therese Palmkvist, 31, från Långshyttan i Dalarna anmäldes försvunnen av anhöriga den 13 mars. Enligt uppgifter till lokalpressen hade hon varit försvunnen under en längre tid.

Polisen fattade snabbt misstankar om att ett brott kan ligga bakom hennes försvinnande och rubricerade ärendet som människorov.

Enligt Aftonbladets källor har polisen nu en misstänkt. En man i 30-årsåldern är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för att ha fört bort Therese.

Under söndagen ska polisen ha gjort ett tillslag mot en camping där mannen bott. Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen inte synts till där sedan mitten av mars. Husvagnen som mannen bott i har forslats bort av polis.

Kropp inte identifierad

Nu bekräftar polisen om att de under måndagen har påträffat en kropp vid fastigheten. Huset ägs av Therese.

– Vi kan bekräfta att vi har påträffat en kropp på fastigheten. Kroppen är inte identifierad. Anhöriga är medvetna om att vi har påträffat en kropp, säger Dan Sööder.

Han säger att de i nuläget inte kan lämna ut vidare information.

Spärrade av hus redan i tisdags

Redan på tisdagen, alltså nästan en vecka innan kroppen påträffades, spärrade polisen av huset. Tekniker var på plats och genomförde en undersökning. Vid det tillfället påträffades ingen kropp. Dan Sööder kan inte svara på varför kroppen hittades först under måndagen eller om kroppen låg dold.

Ett vittne berättar för Aftonbladet att polisen kom tillbaka till bostaden på måndagen och sökte igenom området med hjälp av hundar.

Därefter ska tekniker ha anlänt till platsen.

– Sen gick de ned i källaren på huset och tog ut kroppen, säger vittnet.

Polisen har varit vid fastigheten vid upprepade tillfällen

Enligt Aftonbladets reporter på plats är tomten runt Thereses hus helt avspärrad. Det står fem bilar på tomten. En av dem tillhör den man som är anhållen i sin frånvaro misstänkt för människorov.

Polisen har sedan i början av mars vid upprepade tillfällen befunnit sig vid fastigheten där kroppen påträffades. Vid de första tillfällena åkte de dit med anledning av att de fått in en anmälan om att det skulle finnas två vanvårdade katter i fastigheten.

Den 13 mars, samma dag som Therese anmäldes försvunnen ska polisen ha varit i huset. Enligt ett dokument från Länsstyrelsen ska det då ha sett ut som att någon regelbundet befunnit sig där och det ska ha funnits mat i katternas matskålar.

Senast tisdagen den 21 mars var polisen vid Therese Palmkvists hus och genomförde en teknisk undersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM