Kungen väcktes av brandlarm i Abisko

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LASSE ALLARD

NYHETER

Det blev ingen sovmorgon för kung Carl Gustaf på lördagen.

Kungen, som under helgen besöker fjällstationen i Abisko, väcktes i gryningen av att brandlarmet gick.

– Vi fick snabbt information om att det var ett falsklarm, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren till Expressen.

Om den idealiska lördagsmorgonen för många består av frukost på sängen och långläsning av tidningen så är nog de flesta överens om att mardrömsvarianten är att bli bryskt dragen upp ur drömmarnas land av ett brandlarm.

”Fläkten valde att strejka”

På lördagen fick ingen mindre än kung Carl Gustaf uppleva det sistnämnda. Kungen är på besök på Svenska turistföreningens fjällstation i Abisko. Expressen rapporterar att han och de andra gästerna väcktes av ett brandlarm vid 06-tiden.

– Fläkten i köket valde att strejka i dag när frukosten höll på att tillagas, vilket gjorde att våra gäster fick vakna upp lite tidigare än planerat till en vacker morgon med strålande utsikt över Torneträsk och Lapporten, säger Magnus Ling, generalsekreterare på Svenska turistföreningen, till tidningen.

Invigde fjällstuga

Enligt informationschefen Margaretha Thorgren fick hovet snabbt veta att det rörde sig om ett falsklarm.

Efter larmdebaclet väntade en skoterfärd till Abiskojaure för kungen. Där invigde han en tillgänglighetsanpassad fjällstuga.

Publicerad:

LÄS VIDARE